lørdag 20. juli 2013

O.T.O



Der finnes noen likheter mellom det som kalles Thelema og det som ligger i Advaita og her er noe å lære selv om jeg personlig tar avstand både fra Crowley (en gal satanist) og mange andre som følger denne filosofien, når man gjør visdommen om til religion og dyrker dette fellesskapet vil  Maya  komme mellom (illusjonen) og det som var sant og ekte forsvinner.

Den thelemiske livsfilosofi har kun et dogme -Gjør hva du vil skal være hele loven. Denne setningen kan synes å være en oppfordring til totalt anarki, men er heller en oppfordring om å virkeliggjøre seg selv ved å oppdage sin Sanne Vilje og deretter leve i samsvar med den. Crowley sier følgende om den Sanne Viljen: “Enhver mann og enhver kvinne har en kurs, delvis avhengig av selvet, og delvis avhengig av omgivelsene, som er naturlig og nødvendig for begge”
– Crowley, Liber ABA, Samuel Weiser, 1994, s. 129

Den Sanne Viljen er en syntese av menneskets kjerne, selvet, og de begrensninger som omgivelsene legger på det. “Gjør hva du vil” er altså ikke en oppfordring til å gjøre som man føler, ønsker eller har lyst til. Man kan definere sitt vesen like lite som man kan bestemme de omgivelser man er født inn i. Men, man kan forsøke å leve i samsvar med sitt selv og i harmoni med omgivelsene. Denne harmonien oppnås gjennom skjønnhet i handling og etterhvert vil man komme til forståelsen av hvem man er og gjennom dette vil man oppnå det som Crowley kalte for Genius. I Thelema søkes den Sanne Viljen fullkommengjort ved å benytte det som Crowley refererer til som Magick. Gjennom magiske teknikker og metoder forsøker man å oppnå samstemthet med sin "skytsengel"(selvet) som representerer den Sanne Viljen. Denne skytsengelen er ikke en engel i ordets egentlige forstand, men snarere et ord satt på en en altomfattende og subjektiv erfaring som leder til oppdagelsen av den Sanne Vilje. 

Det er gjennom våre liv at vi kan komme til en forståelse av de evige spørsmål som de greske filosofene også stilte seg: hvor kommer vi fra, hva gjør vi her, hvor går vi hen? Det er gjennom livet at man oppnår forståelsen av eget individ og relasjon til omgivelsene rundt. Ordenens hovedfokus er således også på livet og hva vi kan lære. Thelema fokuserer på ett, individuelt og udelelig liv; på at alle vesener er unike og at alle har sin Sanne Vilje som skal virkeliggjøres. 





Det er sies at sannheten skal sette deg fri. Når sannheten blir kjent kommer friheten. Dette er også tilfelle i Thelema, hvor sannheten om ditt eget vesen vil sette deg fri. Veien til sannhet er derimot ikke enkel. Man vil møte motstand og man må arbeide for å komme nærmere forståelsen av seg selv. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar