fredag 31. mai 2013

Ego eller ikke ego?





Ego er repeterende, har begrenset energi, tenker avgrenset og er mest opptatt av ”meg og mitt”, det tenderer mot negativitet som den generaliserer til å gjelde hele livet og ser problemer i stedet for muligheter. Det fungerer reaktivt og emosjonelt. Når man realiserer så  oppstår "noe" kreativt som flommer av energi og som tar vare på seg selv. Dette noe er inkluderende og har en naturlig omsorg for andre. Det ser spontant etter muligheter i situasjoner og henger seg ikke opp i vanskeligheter og detaljer. Det fungerer aktivt og er klarttenkende. Vi tror at vi som sovende/ ego kan elske og være nær men de fleste holder en viss avstand. Enten det, eller så ender nærheten opp i symbiotisk avhengighet. Når vi realiserer så er vi derimot både sårbare, sterke, frie og nære samtidig. Og ja – vi kjeder oss til døde av ego baserte relasjoner og konversasjoner.  Vi blir lett oppslukt i det vi driver med og elsker det. Vi arbeider like mye for å utføre en oppgave som for at vi kort og godt ikke kan tenke oss å gjøre noe annet. Det å avdekke eget ego er å frata oss selv vår livsløgn hva er vi uten denne, en løk? Det er vanskelig å bli bevisst egen ubevissthet. Når vi lever i et sinn som er dominert av egostrukturer er vi blinde og ser i utgangspunktet ingen grunn til å gå inn i de blinde områdene. Vi går denne veien når vi ikke kan lyve lenger, det er hakk i plata, vi repeterer oss i hjel, språket vårt blir hult og tomt og vi lurer på om dette var alt livet hadde å by på, da er du klar, da kan du våkne opp.

torsdag 30. mai 2013

Planet control?



Mankind does not recognize higher laws and consequently cannot apply them. This is by design — and by choice. The system owes its power to the fact that people give it power. Illusion, ignorance, and greed sustain the control system. Freewill is bartered for security and most people live as slaves, perhaps happy slaves but slaves nonetheless. You might see this situation as an injustice, but once you realize that freedom is not denied, simply ignored, the matter is no longer an injustice but rather a tragedy. We have always had the power and the ability to open the flow to prosperity and freedom.
We may choose for ourselves the very limits others have chosen. This is foolish – the limits of others need not be your own. In truth, only your own experiences, intuition, and reasoning skills can tell you what laws, possibilities, and limitations apply to you. Forget the limitations of others, they are not yours. Only by testing reality can you know what you’re capable of, and whether the higher principles you previously glimpsed are valid and can be counted upon in the future.


To master consciousness is not about waking up but maybe it will give you a happy dream?

En våkens dagbok

Hele dagen går vi på autopilot, jobber, spiser, ser på tv, bruker energi og krefter på de mest idiotiske drama og scenarier, vi foretar de merkeligste logiske assosiasjoner som i virkeligheten ikke har noe logikk. Vi har lite eller ingenting å si i forhold til hva som skjer med oss, vi gjør ting impulsivt og vi spør aldri oss selv eller andre om hvorfor vi gjør som vi gjør. Vi observerer ikke oss selv og folk er like passive og like underlagt det som skjer der ute i virkeligheten som de er underlagt drømmer når de inntar sengen. Om du observer hva folk faktisk sier - historiene og sladder, hvordan de gjentar setninger og uttrykk uten bevisste tanker eller originalitet og hvordan de virvler seg selv inn i søte små drama som de så bruker all sin tid til å løse opp i . Om du klarer å observerer deg selv så vil ditt fokus gradvis  returner til din kjerne, slik våkner du. 
Når du har fokus i det nåværende øyeblikket så vil du se at alle rundt deg sover og om du har hatt et ønske om å observere andre sine drømmer så er det nettopp det du nå gjør. Du vil se at folk oppfører seg nøyaktig som i en drøm, drømmeverden er like stabil som den fysiske. Det øyeblikket du glemmer deg selv og går fullt in i noe så er du ikke lenger våken. Da har du glemt din egen bevissthet og en hypnotiserende transe tar over og fokuserer deg helt mot det gjeldende objektet, tanke eller det du ser. På et tidspunkt så vinner du over kraften (føles som tyngdekraften)som drar deg tilbake i søvn og du forblir våken, for alltid -du er alt som er.


onsdag 29. mai 2013

Let it be



All the thinking we do is to avoid knowing. Everything we do is to avoid knowing. All your questions regarding 'why?' can be answered- 'because'. Any question presupposes a duality. So, you are screwed before you even get the words out of your mouth. Don't worry about what's to come because that what is going to happen is exactly what is going to happen. You can do nothing about it, contrary to what you 'think'.

Relax, sit back, get comfortable and just enjoy what is happening in this moment. If you can do that, you can do something that very few can. Take a breath just let go of you struggles, for anything, just let it be, there will be an answer, but it my be a surprise.. 

tirsdag 28. mai 2013

Hva er opplysning



Vi er en linse som verden blir sett gjennom. Linsen består av emosjoner og praktiserte trossystemer som utgjør et unikt filter, dette filteret kaller vi meg. Linsen er bare en linse men vi tror vi er denne.  Filteret er unikt og fordi det gir oss et unikt perspektiv tror vi at vi er individuelle personer med en individuell vilje som kan initierer hendelser, være årsak. Alt skjer i bevisstheten og det som skjer er avhengig av filteret sine begrensinger, det du har satt opp som stengsler (du kan bare lage begrensninger da den naturlige tilstanden er flyt og fullhet) Alt dette er uansett å være en del av programmet, innenfor, kontrollert av filteret og årsakssammenhenger som eksisterer som et resultat av dette.
Når vi blir alternative så pusser vi på filtet, tar vekk det som ikke er slik vi ønsker at det skal være, vi er fortsatt linsen men vi får den til å skinne. Vi er fortsatt våre individuelt valgte begrensninger selv om vi nå tror vi er frie.

Opplysning er å bli oppmerksom på grunnstadiet, det førprogrammerte og at dette, dette  er den du er. At du identifiserer deg med denne åpenheten og at du er det som reiser seg når programmeringen og linsen/ filteret tas vekk.